test

🏀FINAL FOUR 🏀A1 : ΡΕΜΠΕΛΙΑΚΟΣ – ΦΩΚΙΑΝΟΣ

Ήρθε η ώρα για τον 2ο ημιτελικό του Α1 για τη σεζόν 2017-18. Με την Dirtus Bologna να έχει ήδη σφραγίσει το εισιτήριό της για τον μεγάλο τελικό και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, Ρεμπελιακός και Φωκιανός κοντράρονται στον δεύτερο αγώνα της τετράδας για το ποιος θα παίξει στο τελευταίο ματς της χρονιάς.

Ξανά εδώ: Για τον Ρεμπελιακό αυτός είναι ο 4ος συνεχόμενος ημιτελικός Α1 στο πρωτάθλημα. Το στατιστικό λέει ότι έχει κερδίσει στο παρκέ και τους τρεις προηγούμενους (στον πρώτο μηδενίστηκε μετά από ένσταση), οπότε η ιστορία είναι με το μέρος του. Αν καταφέρει να περάσει θα κερδίσει και την 3η συνεχόμενη συμμετοχή του σε τελικό Α1, αλλά και την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία της λίγκας που θα έχει κατακτήσει δύο τίτλους πρωταθλητή, ενώ την ίδια ώρα είναι η μόνη ομάδα που έχει κατακτήσει δύο τίτλους στο Κύπελλο. Μιλάμε για την «team to beat» εδώ και 4 χρόνια στο πρωτάθλημα, την ομάδα που έχει συνδέσει το όνομά της περισσότερο από κάθε άλλη με τα final four και τους τελικούς της λίγκας.

Ίδιο έργο, άλλη σκηνή: Τα πράγματα είναι γνωστά και για τον Φωκιανό. Σε final four έπαιξε και πέρσι. Τότε, όμως, ήταν της Dynamic. Τότε πήρε την κούπα. Και φέτος έκανε το τεράστιο άλμα μιας ολόκληρης κατηγορίας. Από το final four της Dynamic ως το final four του Α1. Όχι και μικρό πράγμα. Μάλιστα, ο Φωκιανός έφτασε στο final four από την 7η θέση του ομίλου του, ενώ οι υπόλοιποι τρεις της τετράδας ήταν 1οι ή 2οι. Επίσης σημαντικό κατόρθωμα. Τώρα, θέλει να συνεχίσει να ζει το όνειρό του, να παλέψει για μια θέση στον μεγάλο τελικό και, γιατί όχι, να κατακτήσει και το πιο βαρύ τρόπαιο της λίγκας φέτος. Ανάμεσα στα άλλα είναι και η μόνη ομάδα από τις τέσσερις της τετράδας που δεν είχε στο παρελθόν συμμετοχή σε φάιναλ φορ Α1.

Ως εδώ: Ο Ρεμπελιακός πέρασε από την Α φάση των πλέι οφς αποκλείοντας με 2-0 τους Red-dicolo, για να περάσει επίσης με 2-0 από τους περσινούς πρωταθλητές Στιγκιντριακούς στα προημιτελικά. Ο Φωκιανός κέρδισε με 2-0 τους Butchers στους «16» και προκρίθηκε με 2-1 από τη σειρά με τα Χώματα στα προημιτελικά.

Κρέιμερ και σία: Η μορφή του Κρέιμερ δεσπόζει στο ρόστερ του Φωκιανού. Ο Κρέιμερ έχει παίξει σε 10 παιχνίδια της ομάδας του φέτος και ο Φωκιανός έχει 9-1 στα ματς αυτά, με μόνη ήττα αυτή από τα Χώματα στο 2ο ματς. Δίπλα στον Κρέιμερ ο Μηλιορδος, ο Παντελεακης, ο Καρακατσανης, ο Ριπης, ο Τζουρτος, συνθέτουν μια μπασκετική ομάδα με πολύ καλό σουτ και ευέλικτο σχήμα.

Κατιάκος et al: Ο Κατιάκος έκανε τη διαφορά στη σειρά με τους Στιγκιντριακούς για τον Ρεμπελιακό. Δίπλα του πολλοί γνώριμοι, Ηλιάκης, Σαρρής, Πλεξουσάκης, Ντούσιας, Λαρεντζάκης, συνθέτουν την μαγιά που οδηγεί κάθε χρόνο τον Ρεμπελιακό στο φάιναλ φορ, αλλά και νέα πρόσωπα, ο Ρουμελιώτης με τον Αφολάνιο.

Ρακέτα vs. περιφέρειας: Μπορεί ο Ρεμπελιακός να έχει πολλούς αξιόμαχους παίκτες στην περιφέρεια, αλλά η διαφορά των δύο ομάδων έγκειται στα… νούμερα. Ο Ρεμπελιακός έχει ούτε λίγο ούτε πολύ 5 καθαρούς παίκτες ρακέτας στο ρόστερ του, με τον Λαρεντζάκη να είναι μπαλαντέρ και να μπορεί να λογιστεί και ως ο 6ος εκεί. Απ’ την άλλη ο Φωκιανός έχει μόλις 1 καθαρό παίκτη ρακέτας, τον Ρίπη, με τον Φερεντινο, τον Σαμαρα και τον Τζουρτο να περνούν χρόνο εκεί, αλλά τον Φωκιανό να αρέσκεται σε κοντά και ευέλικτα σχήματα, πολλές φορές και με τους Παντελεάκη, Μηλιόρδο, Κρέιμερ και Καρακατσάνη στην ίδια πεντάδα, δηλαδή με 4 ασόδυα ταυτόχρονα στο παρκέ. Πού θα πέσει το βάρος και ποιος θα κάνει την πλάστιγγα να γείρει υπέρ του; Η υπεροχή του Ρεμπελιακού στη ρακέτα, ή η μεγαλύτερη ταχύτητα στα κοντά σχήματα που επιλέγει ο Φωκιανός;

Οι δυο ομάδες ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο ματς της σεζόν… μέχρι το επόμενο. Μόνο που για να φτάσουν στο επόμενο, θα πρέπει να περάσουν από αυτό, κάτι που θα καταφέρει μόνο ο ένας. Τα δύο ρόστερ μας προετοιμάζουν για έναν ιδιαίτερα nice to watch ημιτελικό και μένει να δούμε ποια από τις δύο θα βρεθεί στο πλευρό της Dirtus Bologna στον τελικό.