test

Challenge – Round 16 : ΑΟ Άνδρου – Miners

ΑΟ Άνδρου και Miners ξεκινούν τα πλέι οφς και οι δύο από την 3η θέση, αλλά όχι και από την ίδια βάση, μιας και οι δύο ομάδες δεν έχουν πολλά κοινά.

Το βάρος του final four: Πέρσι τέτοια εποχή οι Miners βρίσκονταν στο Α1 και μάλιστα είχαν φτάσει ως τον ημιτελικό. Η ήττα εκεί από τον Ρεμπελιακό τους στέρησε τη συμμετοχή στον τελικό, αλλά αυτό δεν αλλάζει το βάρος του κατορθώματος του να φτάσεις ως τον ημιτελικό του Α1. Φέτος, βρίσκονται δύο κατηγορίες πιο χαμηλά με τους μηδενισμούς στην Α Φάση, και σίγουρα δεν θα θέλουν ούτε να σκεφτούν ότι δεν θα προχωρήσουν βαθιά μέσα στα πλέι οφς. Άλλωστε, πριν την έναρξη του Challenge League φέτος, στα χαρτιά ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτησή του. Πριν από δύο χρόνια (πριν υπάρξει η Dynamic) είχαν και πάλι βρεθεί στο Challenge και τότε είχαν επιβεβαιώσει τον τίτλο τους και το είχαν κατακτήσει.

Δίψα για μπάσκετ: Τι κι αν τους χωρίζουν βουνά και θάλασσες; Ο ΑΟ Άνδρου έκανε πολλούς να τον συμπαθήσουν φέτος, στην πρώτη τους χρονιά στη λίγκα, αφού έδειξε σε υπερθετικό βαθμό τι θα πει να αγαπάς το μπάσκετ. Ταξίδι με πλοίο για να παίξεις στη λίγκα δεν είναι και λίγο. Πόσο μάλλον το να το κάνεις όλη τη σεζόν και να είσαι τυπικός χωρίς να κρεμάς αντιπάλους και όσους συμπαίκτες έμεναν στο λεκανοπέδιο. Μια από τις πιο ξεχωριστές παρουσίες στο πρωτάθλημα, δείγμα του ότι αν υπάρχει η θέληση και η αγάπη, ξεπερνιούνται όλα. Έναν μικρό τίτλο ο ΑΟ Άνδρου τον έχει πάρει ήδη στις καρδιές μας, μένει τώρα να παλέψει στο παρκέ για τον πιο σημαντικό.

Οι καλύτερες προϋποθέσεις: Και οι δύο ομάδες σκοράρουν πάνω από 60 πόντους, ενώ και οι δύο δέχονται λιγότερους. Συγκεκριμένα, οι Miners σκόραραν στα ματς του ομίλου 63.8 πόντους και επέτρεπαν 55.1, ενώ ο ΑΟ Άνδρου σκόραρε 60.0 και επέτρεπε 58.7 ανά ματς. Οι προϋποθέσεις για μια πολύ σκληρή σειρά υπάρχουν, μένει να δούμε αν οι Miners θα επιβεβαιώσουν τον τίτλο τους, ή αν ο ΑΟ Άνδρου θα βρει τα κουμπιά τους.

Δυάδα double double vs. βάθος πάγκου: Πρινιωτακης Δ. και Μουστακας έχουν double double μέσο όρο φέτος στο πρωτάθλημα, σε μια εκπληκτική χρονιά, με τον Πρινιωτακη Δ. να έχει πολύ υψηλά νούμερα και σε ασίστ/κλεψίματα. Από κοντά ο Καλογερας που είναι ο 3ος παίκτης με διψήφιο μέσο όρο πόντων για τον ΑΟ Άνδρου, οι τρεις τους θα σηκώσουν το βάρος κόντρα στους πολύ δυνατούς Miners. Απ’ την άλλη ο Τζαβαρας (με 40% στα τρίποντα φέτος), ο Παπαδόγιαννης και ο Χασομέρης ήταν οι τρεις πρώτοι σκόρερ για τους Miners, αλλά δίπλα τους στο ρόστερ υπάρχουν πολλές λύσεις (Αγαθος, Σιουτης, Ραπτης, Ανδρεαδακης) και αν οι Miners συσπειρωθούν στα πλέι οφς, τότε θα μιλάμε για μεγάλο βάθος πάγκου και μια ομάδα που με το strength in numbers θα κάνει πολύ δύσκολη την αποστολή κάθε αντίπαλου.

Η στιγμή: Για τον ΑΟ Άνδρου, οι τέσσερις νίκες επί της Ήρεμης Δύναμης και των LA Stripers, αλλά και τα δύο ροζ φύλλα κόντρα στους δύο πρωτοπόρους του ομίλου, είναι αυτά που ξεχώρισαν. Για τους Miners οι δύο νίκες επί των Pick ‘n’ Troll ήταν που έκαναν τη διαφορά για την 3η θέση στο γκρουπ.

Δύο ομάδες με πολύ μπασκετικούς παίκτες που μπορούν να μας προσφέρουν μια πολύ όμορφη σειρά και ωραίο θέαμα. Κάθε νίκη που θα πετυχαίνει όποιος περάσει, θα τον ισχυροποιεί περισσότερο ενόψει της συνέχειας κάνοντάς τον πολύ δύσκολο θήραμα για οποιονδήποτε αντίπαλο, παρότι και οι δύο ξεκινούν ως 3οι από τον όμιλό τους.